1. Úvod
  2. Uživatelé & Práva
  3. Jak odebrat uživatele z projektu

Jak odebrat uživatele z projektu

Přizvaného uživatele můžeš z Freela jednoduše odebrat, pokud jsi kapitán nebo Správce projektu. Buď ho odebereš jen z konkrétního projektu nebo z několika naráz – níže najdeš ukázky obou případů. Účet uživatele nemůžeš zcela smazat, to může udělat jedině sám uživatel.

Jak odebrat uživatele z konkrétního projektu

Jdi na detail projektu do sekce Uživatelé. Každého uživatele můžeš odebrat kliknutím na červený křížek. Ve vyskakovacím okně potvrď přes Odebrat.

Přejdi na detail projektu a následně do sekce Uživatelé.
Přejdi na detail projektu a následně do sekce Uživatelé.

Každého uživatele můžeš odebrat kliknutím na červený křížek.

Jak odebrat uživatele z konkrétního projektu.
Jak odebrat uživatele z konkrétního projektu.

Ve vyskakovacím okně potvrď přes Odebrat.

Smazání uživatele z projektu potvrď tlačítkem Odebrat.
Smazání uživatele z projektu potvrď tlačítkem Odebrat.

Jak odebrat uživatele z více projektů naráz

Jdi do sekce Uživatelé v modré horní liště > Všichni uživatelé. Přes trojtečkové menu v řádku se jménem uživatele zvol Projekty, ve kterých je… Vyber projekty, ze kterých chceš uživatele odebrat a potvrď přes Uložit.

Jak uživatele odebrat z několika projektů najednou.
Jak uživatele odebrat z několika projektů najednou.

Uživatel už potom nebude mít do projektu přístup a při kliknutí na projekt např. v notifikaci uvidí hlášku níže.

Hláška, která se uživateli zobrazí po odebrání přístupu do projektu.
Hláška, která se uživateli zobrazí po odebrání přístupu do projektu.

Jak úplně odebrat uživatele

Pokud už nechceš s přizvaným uživatelem sdílet žádný projekt, můžeš ho odebrat z Freela a tím i ze všech vašich společných projektů naráz.

Jdi do sekce Uživatelé v modré horní liště > Všichni uživatelé. Přes trojtečkové menu v řádku se jménem uživatele zvol Úplně odebrat uživatele…

Odeber uživatele ze společných projektů přes možnost Úplně odebrat uživatele.
Odeber uživatele ze společných projektů přes možnost Úplně odebrat uživatele.

V následujícím okně se zobrazí projekty, do kterých jsi uživatele přizval. Po potvrzení Odebrat uživatele už do těchto projektů nebude mít přístup.

Jak na úplné odebrání uživatele z projektů.
Jak na úplné odebrání uživatele z projektů.

Komentáře odebraného uživatele zůstanou v diskuzích i nadále. Vedle jeho jména bude informace, že byl z projektu odebrán – Uživatel byl z projektu odebrán.

Ukázka komentáře odebraného uživatele.
Uživatel je i po odebrání stále v sekci Všichni uživatelé

Pokud i po odebrání stále vidíš konkrétního uživatele v sekci Všichni uživatelé > Uživatelé, se kterými nemáš společné projekty, tak je to tím, že máte společný projekt, ve kterém nejsi Správce ani Vlastník. Znamená to, že sdílíte projekt někoho jiného. Vyřešit to můžeš odebráním sebe z takového projektu.

Jak odebrat sám sebe z projektu, kam jsem byl přizvaný

Odebrat můžeš i sám sebe z projektu, do kterého tě někdo přizval dvěma způsoby. Jde to udělat opět na detailu projektu v sekci Uživatelé.

A nebo v sekci Projekty rozkliknutím trojtečkového menu:

Sám sebe ale nemůžeš odebrat z vlastního projektu. Můžeš ho předat do vlastnictví jinému uživateli a funkce kapitána projektu se tak zbavit. Jak změnit vlastníka projektu krok za krokem si přečti tady.

Aktualizováno 11.6.2021

Byl tento článek užitečný?

Související články