1. Úvod
  2. Práce s projekty
  3. Nastavení projektu a připnuté informace

Nastavení projektu a připnuté informace

Máš důležité odkazy, které souvisí s celým projektem? Na detailu projektu najdeš sekci Připnuté informace, kam můžeš připnout to, co by měl mít každý spolupracovník na očích. Řazení sekcí, které projekt má můžeš nastavit jak pro sebe, tak pro přizvané uživatele k projektu.

Co můžeš ostatním nastavit?

  • Zadat Připnuté informace
  • Zobrazit/skrýt vybrané sekce projektu a určit jejich pořadí
    • To-Do listy
    • Připnuté informace
    • Poznámky
    • Diskuze
    • Poslední aktivity u projektu
    • Soubory
    • Uživatelé
  • Řádkové nebo sloupcové zobrazení projektu

Připnuté informace k projektu

Jde o sekci s důležitými odkazy, které pomohou týmu zorientovat se v projektu. Hodí se zde připnout URL na stěžejní úkoly se zadáním, poznámku, odkazy na úložiště nebo třeba web klienta.

Sekce Připnuté informace na detailu projektu.
Sekce Připnuté informace na detailu projektu.

Jak připnout nové odkazy

Odkaz připneš kliknutím na ikonu zeleného +. Potom stačí zadat URL adresu a pojmenovat připnutý odkazu > Uložit.

Připnuté informace k projektu.
Zadej URL a název odkazu.
Viditelnost pro uživatele

Připnuté odkazy v sekci Připnuté informace uvidí všichni přizvaní uživatelé stejně za podmínky, že mají zapnuté zobrazení sekce na detailu projektu. Sekce si může každý seřadit podle své potřeby a nebo to ostatním nastaví kapitán.

Nastavení projektu

Aby byla sekce s připnutými informacemi na očích ještě víc, uprav řazení sekcí projektu na detailu projektu. Pořadí sekcí uvidí přizvaní uživatelé k projektu stejně.

Na detailu projektu, v pravé horní části je ikona ozubeného kolečka s nastavením. Vyber možnost Nastavení projektu.

Jak nastavit zobrazení projektu pro sebe a přizvané uživatele.
Jak nastavit zobrazení projektu pro sebe a přizvané uživatele.
Možnost nastavit zobrazení projektu sobě nebo z pozice vlastníka či správce projektu i ostatním
Možnost nastavit zobrazení projektu sobě nebo z pozice vlastníka či správce projektu i ostatním

Zobrazení projektu

Přejdi do Nastavení projektu. Pokud jsi vlastník nebo správce projektu, máš možnost nastavit řádkové nebo sloupcové zobrazení pro ostatní uživatele. Pokud jsi přizvaný uživatel, můžeš zobrazení nastavit pouze pro sebe.

V případě že pracujete s úkoly podle metodologie Zadáno, Rozpracováno, Ke kontrole, Hotovo atp., rozhodně dává smysl přepnout na sloupcové zobrazení, tzv. kanban.

Vyber Řádky nebo Sloupce a potvrď přes Uložit nastavení.

Uprav sobě nebo týmu zobrazení projektu na řádkové nebo sloupcové.
Uprav sobě nebo týmu zobrazení projektu na řádkové nebo sloupcové.

Sekce projektu

Na detailu projektu se defaultně zobrazují všechny jeho dostupné sekce, které jsou následující:

  • To-Do listy
  • Připnuté informace
  • Poznámky
  • Diskuze
  • Poslední aktivity u projektu
  • Soubory
  • Uživatelé

Zde opět platí, že jako vlastník nebo správce projektu můžeš zobrazení a pořadí sekcí nastavit ostatním. Jako přizvaný uživatel můžeš nastavit zobrazení pouze sobě.

Ostatním můžeš zobrazení nastavit jinak, než sobě – hodí se v případě, že chceš mít například na očích poslední aktivity u projektu.

Sekce seřadíš tažením myší a potvrdíš přes Uložit nastavení.

Animace jak nastavit sekce projektu pro sebe i přizvané uživatele.
Animace jak nastavit sekce projektu pro sebe i přizvané uživatele.
Aktualizováno 26.8.2021

Byl tento článek užitečný?

Související články