1. Úvod
  2. Práce s projekty
  3. Změna vlastníka projektu

Změna vlastníka projektu

Často se v pracovním týmu stává, že uživatelé při testování Freela ve zkušební (trial) 14denní verzi založí několik projektů, trial skončí a oni už najednou nemohou dál pracovat. Překročili totiž limit v počtu aktivních projektů. Vedoucí týmu proto rozhodne, že na jednom účtu předplatí tarif, kde bude možné zakládat více jak dva projekty.

Ale co teď s těmi, které jsou už založené a rozběhnuté na jiných účtech? Stačí, aby je jejich vlastníci převedli pod placený účet. Takhle budou projekty ve vlastnictví jednoho účtu, který je bude spravovat. Ostatní v týmu budou dál pracovat ve Free tarifu.

Převést projekt / změnit vlastníka projektu se dále hodí, když:

  • ti skončí zkušební (trial) tarif a projekty máš nad rámec free tarifu (maximálně mohou být 2 projekty),
  • odcházíš ze zaměstnání / týmu,
  • chceš používat Freelo pod jiným uživatelským účtem (změna e-mailu ve firmě atp.).

Převod projektu na jiného uživatele

Projekty můžeš novému vlastníkovi převést i hromadně. Jdi do sekce Projekty -> Všechny projekty a klikni na Převody projektů:

Zaškrtni projekty, které chceš převést, a vyber konkrétního uživatele:

Převod projektu jinému uživateli — změna vlastníka projektu.

Pokud jsi omylem vybral špatný projekt nebo uživatele, můžeš převod zrušit kliknutím na červené pole s názvem Zrušit:

Potvrzení / přijetí projektu novým vlastníkem

Budoucí vlastník musí následně tebou převedené projekty přijmout / potvrdit. Upozorní ho na to notifikace,

přes kterou se proklikne na stránku s projekty,

Fronta nepotvrzených žádostí o převod projektu.

a žádosti potvrdí či odmítne.

Přijetí žádosti o převod projektu.

V případě odmítnutí zůstanou projekty původnímu vlastníkovi a přijde mu notifikace o zrušení žádosti:

Vyžádání projektu od uživatele

Projekt, do kterého jsi přizvaný, můžeš od vlastníka také vyžádat sám. Jdi do sekce Projekty -> Všechny projekty a klikni na Převody projektů -> Vyžádat od uživatelů:

Vlastníkovi projektu pak přijde upozornění a může žádost potvrdit, nebo odmítnout:

Pokud žádost potvrdí, dostaneš upozornění, a projekt se objeví mezi tvými vlastními. Upozornění dostaneš i v případě, kdy vlastník projektu žádost o převod odmítne.

Co se převodem projektu vyřeší:

  • Změní se vlastník / kapitán projektu.
  • Přenesou se přizvaní uživatelé do projektu.
  • Sníží se počet aktivních projektů na účtu původního vlastníka.
Poslední změna: Únor 8, 2019

Pomohla ti tato nápověda?

Související články nápovědy